« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
BOLJE NEGO 2011.

U Zagrebu je najsigurnije stanovati u Brezovici, a najnesigurnije u Donjem Gradu

Prema podatcima PUZ-a, u porastu su provale u domove, džepne krađe i razbojstva

Najopasnije je živjeti u Donjem Gradu
Više o

policija

,

kriminalitet

,

Donji grad

,

sigurnost u gradu

Policijska uprava zagrebačka objavila je izvješće za prošlu godina u kojoj se iz statističkih podataka mogu iščitati neki zanimljivi podatci. 

Npr. prometnih je nesreća bilo 10,9 posto manje nego godinu ranije (njih 8830), ali je isto tako i broj registriranih automobila smanjen za 11,6 posto u odnosu na 2011. Recesija i poptuni pad prodaje automobila vjerojatno je utjeca i na 18% smanjenje broja ukradenih automobila. Džepne krađe su ipak u porastu, a i u domovima se više krade, prije svega zlato koje je zbog poplave otkupljaonica zlata sada vrlo lako unovčiti. 

Manje je bilo ubojstava i pokušaja ubojstava, ali više silovanja. Jako je porastao broj prijavljenih koruptivnih kaznenih djela, čak 170 posto.

Najviše prijavljenih kaznenih djela ima u gradskim četvrtima Donji Grad (skoro dvije tisuće), Peščenica i Trnje, a najmanje u Brezovici (samo 30) i Podsljemenu. Situacija nije loša ni u Podsusedu i Dubravi. 

Policija navodi da se i dalje bilježi poseban oblik kaznenog djela koji utječe na subjektivni osjećaj sigurnosti glede čega se provode već spomenute mjere, a to je trganje lančića sa vrata starijih osoba.

19.03.2013. 17:45:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh