« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
HISTRIONI

U Zagrebu 9. srpnja počinje 26. Zagrebačko histrionsko ljeto

Slavna glumačka skupina otvorit će ovu manifestaciju predstavom "Idu svati, mlade ni", a naš slavni glumac Ljubomir Kerekeš ovom prilikom proslavlja 30 godina rada

Fotografija vijesti
Više o

Histrioni

,

Ljubomir Kerekeš

,

histrionsko ljeto

Na zagrebačkoj Opatovini 9. srpnja počinje 26. Zagrebačko histrionsko ljeto, javlja Hina. Ovu će kazališnu manifestaciju otvoriti predstava „Idu svati, mlade ni" Nine Škrabe, a istom će prilikom 30. godišnjicu svojeg glumačkog rada obilježiti poznati glumac Ljubomir Kerekeš.

Najavljujući premijeru na današnjoj konferenciji za novinare u Histrionskom domu, umjetnički ravnatelj Glumačke družine Histrion Zlatko Vitez istaknuo je kako je Nino Škrabe od samoga začetka sudjelovao u stvaranju Histriona i da su uz njega vezani najveći uspjesi Histriona.

Predstava "Idu svati, mlade ni", rekao je Škrabe, puna je slatko-gorkoga humora, a govori o tranziciji, tajkunizaciji, osiromašenju, odnosu prema braniteljima i drugim problemima hrvatske stvarnosti. Riječ je o pučkoj, srdačnoj komediji s elementima groteske u kojoj ima ozbiljnih podtonova, dodao je redatelj predstave Georgij Paro.

Ako išta bude dobro, najzaslužniji su sjajni glumci, rekao je Paro, naglasivši kako je najveći doseg redatelja da dobije povjerenje dobrih glumaca jer u tom slučaju može raditi ležerno i s veseljem.

Ljubomir Kerekeš zahvalio je Histrionima, na čelu sa Zlatkom Vitezom, redatelju Georgiju Paru i ansamblu predstave, te svima koji su mu omogućili da na dostojanstven način, "kao glumac i čovjek" može proslaviti 30 godina umjetničkoga rada.

Na konferenciji za novinare najavljeno je i da će prva jesenska premijera u Histrionskom domu biti predstava Miroslava Međimorca "Hrvatska Antigona".

06.07.2011. 15:13:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh