« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

U Vukovaru i Županji izmjereno plus 24

Temperature premašile apsolutni maksimum

Više o

temperature

ZAGREB • Jučerašnje temperature zraka u kontinentalnim krajevima Hrvatske premašile su apsolutni izmjereni maksimum za veljaču.

Apsolutno najviše temperature izmjerene su jučer u Županji, Slavonskom Brodu, Sisku, Vukovaru i Kostajnici, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu. U 14 sati u Slavonskom Brodu su izmjerena 23,4 Celzijeva stupnja, a prijašnji je maksimum taj grad imao 1990. godine, i to 21,9 stupnjeva. U Sisku je 1998. zabilježeno 22,6 Celzijevih stupnjeva, a jučer u 14 sati izmjereno je 22,7 stupnjeva. U Vukovaru su u 14 sati izmjerena 24 Celzijeva stupnja.

Tople dane u veljači, odnosno barem jedan dan s tako visokim temperaturama, Državni hidrometeorološki zavod zabilježio je i 1960., 1998. i 1990., rekla je dežurna prognostičarka. I dok su Slavonce iznenadile previsoke temperature za ovo doba godine, stanovnike Hrvatskog primorja i Istre iznenadila je gusta magla.

I dalje toploU nastavku tjedna očekuje se oblačnije i malo manje toplo vrijeme, ali i dalje iznad prosjeka za posljednje dane veljače. Malo kiše past će u gorskom području.Riječka luka jučer je po prvi put u svojoj povijesti zatvorena zbog magle koja je tijekom noći zahvatila riječko područje i smanjila vidljivost na pedesetak metara. Zbog magle, na Jadranu su zabilježene niže temperature nego u kontinentalnom dijelu. Tako je primjerice u 16 sati na pulskom aerodromu izmjereno 9 stupnjeva, na Kornatima 14, Palagruži 16, a na dubrovačkom aerodromu, bez obzira na vedro vrijeme, 15 stupnjeva.   (METRO)

25.02.2008. 22:40:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh