« Film
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Još jedan filmski festuval

U Veneciji počinje Mostra

Projekcijom filma Baaria talijanskog redatelja Giuseppea Tornatorea u Veneciji danas počinje 66. Mostra, međunarodni filmski festival

Fotografija vijesti
Više o

filmski festival

,

Mostra

Tornatore je autor filma "Cinema Paradiso" za koji je 1990. dobio Oscara za najbolji strani film. Ovogodišnji film "Baaria" priča je o Siciliji prikazana životom triju naraštaja skromne talijanske obitelji komunističkih uvjerenja.

Film, snimljen u Tunisu, oživljava Siciliju iz 1910. do naših dana. U snimanju, koje je trajalo dvije godine, sudjelovalo je 35.000 statista i 200 tehničara. Glazbu, koju je izvodio 1431 glazbenik, potpisao je Ennio Morricone.

Budući da se talijanski  filmovi forsiraju na Veneciji, njih dvadesetak prikazat će se i ove godine. Od filmova ističu se  "Lo Spazio Bianco" Francesce Comencini, "Il Grande Sogno" Michelea Placida i "La Doppia Ora" Giuseppea Capotondija.

Na Mostri će od 2. do 12. rujna biti prikazana 24 dugometražna filma, koji se natječu za Zlatnog lava, među kojima i debitantski film modnog kreatora Toma Forda, zatim Michaela Moorea i Georgea Romera, Wernera Herzoga i Jacquesa Rivette.

Izvor: Hina

02.09.2009. 17:51:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh