« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

U utrku za SP s petog mjesta

Oporavak Eduarda da Silve razveselio izbornika Bilića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

,

nogometna reprezentacija

Lijepe vijesti dočekale su izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića na uvodnom druženju s novinarima uoči početka reprezentativnog ciklusa.  Na službenoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta Hrvatska zauzima visoko peto mjesto. Nikad bolje reprezentacija nije stajala pod Bilićevim ravnanjem. Dapače, samo jednom je reprezentacija bila bolja, 1999., nakon francuske bronce Hrvatska je bila treća.

Nogometna Europa i nadalje je zaluđena hrvatskim nogometašima, Olića iz HSV-a u svoje redove  jako želi dovesti Juventus, Tottenham je praktično u svoje redove doveo Ćorluku iz Manchester Cityja, menadžer Portshmoutha Redknapp na sva usta hvali Kranjčara, a Modrić je miljenik menadžmenta u Tottenhamu. No, najveći osmijeh na izbornikovo lice izmamio je Eduardo da Silva koji očekuje da bi se u trenažni proces Arsenala trebao vratiti za otprilike mjesec dana.   Ipak, Bilić ne živi od minulog rada. Već 20. ovog mjeseca Slovenci će u Mariboru na stadionu ‘Ljudski vrt’ testirati snagu Hrvatske uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

- Jaki smo, jaki - reći će Bilić, no to ne znači da ne respektiramo suparnike. Ima potpuno pravo Slaven. Momčad je profilirana, stabilna, čvrsta i svjesna svoje snage. Utakmica sa Slovenijom dolazi mjesec i pol nakon EP-a i jedina je pripremna utakmica uoči Kazahstana (6. rujna) i Engleske četiri dana kasnije u Maksimiru. Za ogled sa Slovenijom Bilić je, od novaka, pozvao Ivicu Križanca, vrsnog stopera ruskog prvaka i pobjednika Kupa Uefe Zenita.

Bit će to prilika stasitom Omišaninu da se nametne na djelu, ali i da se, kako kaže izbornik, bolje upoznaju. ‘Vidjet će kako radimo, kako dišemo kao obitelj, na njemu je da se uklopi’.  Unatoč tomu što uglavnom grije klupu u Milanu, prigodu da upiše stoti nastup u reprezentativnom dresu imat će i Dario Šimić. Od igrača iz HNL-a izbornik je pozvao tek Hajdukovog napadača Nikolu Kalinića. Kaže da ga iz Dinama nitko nije tražio da izostavi potencijalne reprezentativce zbog kvalifikacija za LP.  (AKM)

07.08.2008. 21:24:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh