« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NASLJEDNIK SUTLIĆA

U tijeku je predstavljanje kandidata za ravnatelja HRT-a

Kandidati za izlaganje svojih programa imaju po deset minuta, nakon čega je predviđeno po 20 minuta za postavljanje pitanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Vanja Sutlić

,

Programsko vijeće HRT-a

,

glavni ravnatelj HRT-a

Pred Programskim vijećem Hrvatske radiotelevizije (HRT) iza 10 sati počelo je predstavljanje osam kandidata za novog glavnog ravnatelja HRT-a, od njih 15, čije su prijave bile valjane na natječaju za tu dužnost.

Programsko vijeće HRT-a moglo bi u petak, 5. veljače 2010. izabrati novog glavnog ravnatelja, a prije toga će razgovarati s kandidatima. Danas će se vijeću, po abecednom redu, predstaviti osam kandidata, a u četvrtak njih sedam.

Za nasljednika smijenjenog Vanje Sutlića kandidirali su se redatelj HTV-a Branko Debeljak, Ivanka Lučev s Hrvatskog radija, Dragutin Veselčić, Franjo Maletić, šef tehnike Hrvatskog radija Marko Malnar, Nada Zgrabljić Rotar, Veljko Jančić, Ivan Pavelić, Nikola Kristić s HTV-a, Zoran Kalinić, Nada Prkačin, Damir Šimunović, Boško Grubić, Damir Novinić s HTV-a i Tomislav Radić.

Kandidati za izlaganje svojih programa imaju po deset minuta, nakon čega je predviđeno po 20 minuta za postavljanje pitanja članova vijeća.

Glavnog ravnatelja HRT-a bira se tajnim glasovanjem na mandat od četiri godine, a za imenovanje je potrebna dvotrećinska većina, tj. osam od deset glasova članova Vijeća. Ne izabere li Vijeće u petak novog ravnatelja, natječaj će se ponoviti. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 10:59:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh