« Film
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
FESTIVALI

U srijedu počinje 7. KinoKino

KinoKino – Filmski festival za djecu, održat će se u svom 7. izdanju od 28. rujna do 2. listopada u zagrebačkim kinima Kinoteka, Tuškanac te online

KinoKino festival
KinoKino festival (Arhiva)
Više o

KinoKino festival

Glavni program KinoKina i ove će godine donijeti presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema. Festival po mjeri najmlađe publike otvorit će u srijedu, 28. rujna u kinu Kinoteka film Kapa, pobjednik dječjeg programa Sarajevo FF-a, uz gostovanje redatelja Slobodana Maksimovića, mladih glumaca Gaja Črnića i Kaje Podreberšek te Frane Maškovića. Ova novogodišnja bajka donosi priču o dječaku Eriku zvanom Kapa koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sve što želi je provesti Božić s obitelji. Riječima samog redatelja Kapa je „dirljiva i poučna priča o prijateljstvu između dječaka koji nema ništa i djevojčice koja ima sve".

U konkurenciji za najbolji film festivala ukupno je 7 naslova, a među njima su i njemački Noćna šuma o dvojici dječaka koje u potrazi za izgubljenim ocem put vodi u divljinu za tragovima drevne legende i gdje zajedno prevladavaju strahove i pronalaze hrabrost, litvanski Srce leptira o dječaku Jouzapasu koji zbog svoje tajne trpi zadirkivanje vršnjaka i dane provodi u društvu svojih zujavih ljubimaca, a život mu se preokrene naglavačke kada u grad stigne nova djevojčica, te danski znanstveno-fantastični film Moj brat robot o 12-godišnjoj Alberti kojoj je škola totalna koma, a njezin stari medvjedić-android Robbi prava sramota, no sve se promijeni kada za rođendan dobije najbolji poklon ikada - najnoviji model humanoidnih robota koji još nisu ni izašli na tržište!

O najboljim filmovima 7. KinoKina odlučivat će, kao i svake godine, i profesionalni i dječji žiri, dok će svi posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike. Profesionalni žiri ove godine čine glumica Dijana Vidušin, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro te znanstvenik i popularni voditelj Boris Jokić, a dječji žiri sastavljen je od petero zagrebačkih osnovnoškolaca.

Kako bi za svoju najmlađu publiku izabrali najbolje, ove godine smo zagrabili u blještavu riznicu 80-ih, desetljeće koje je obilježio procvat fantasy filmova za djecu i mlade, i u suradnji s kinom Kinoteka u popratnom programu Klasici donosimo hit naslov, film Jima Hensona s Davidom Bowijem i Jennifer Connelly u glavnim ulogama - kultni fantasy mjuzikl Labirint.

Na 7. KinoKinu očekuje nas i još jedno izdanje popularnog programa Moj prvi odlazak u kino, osmišljenog za predškolce koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu i koji će nakon uživanja u čaroliji filmske projekcije dobiti diplomice za uspomenu na svoje prvo kino iskustvo.

Sve informacije o festivalu dostupne su na službenoj stranici www.kinokino.hr, dok se ulaznice mogu kupiti online na www.kupiulaznicu.zff.hr.

26.09.2022. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh