« Ekosfera
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
AKCIJA

U središtu Zagreba, udruge i psi poručuju: Ljubav se ne kupuje

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju građane da ih posjete na Trgu, pogledaju napuštene životinje koje traže svoju obitelj, porazgovaraju s predstavnicima udruga i da uživaju u ugodnom druženju

Ljubav se ne kupuje
Ljubav se ne kupuje (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

udomljavanje pasa

Ljubav se ne može kupiti - poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile.

15. 6. 2019. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića od 8 do 15 sati predstavit će se članice Mreže za zaštitu životinja koje će sa sobom dovesti napuštene životinje o kojima brinu i koje čekaju svoje zauvijek udomitelje. Manifestaciju „Ljubav se ne kupuje" prepoznao je i Grad Zagreb te će svoju podršku dati gradonačelnik Milan Bandić dolaskom na događanje u 11 sati.

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju građane da ih posjete na Trgu, pogledaju napuštene životinje koje traže svoju obitelj, porazgovaraju s predstavnicima udruga i da uživaju u ugodnom druženju. Pritom će moći saznati sve o prednostima sterilizacije, o važnosti mikročipiranja, o obavezama koje imaju skrbnici pasa i mačaka te sličnim temama. 
Osim toga, udruge će predstaviti svoj rad i svojim inspirativnim pričama pridonijeti podizanju svijesti o problematici napuštanja životinja i kako svatko od nas može pomoći.

Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Stoga udruge ovim događanjem žele skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.

Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka.

Poruka koju će udruge poslati svim posjetiteljima jest - udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.

Više informacija o događanju može se pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr.  

13.06.2019. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh