« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KERUM SE ŽALI:

U Splitu je najteže odlučivati o Hajduku

Postoji mnogo mišljenja o Hajduku i teško je donijeti odluku s kojom bi svi bili zadovoljni, požalio se željko Kerum

Torcida
Torcida (Josko Ponos / CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Torcida

,

Željko Kerum

Splitski gradonačelnik Željko Kerum je izrazio zadovoljstvo što je Gradsko vijeće danas prihvatilo njegov prijedlog da se odgodi donošenje odluke o prodaji dionica Hajduka kojih je vlasnik Grad, rekavši kako je Hajduk „teška tema" te da je u Splitu najteže donositi odluke u svezi Hajduka.

„Postoji mnogo mišljenja o Hajduku i teško je donijeti odluku s kojom bi svi bili zadovoljni. Neki smatraju kako bi rješenje za Hajduk bila privatizacija, pa da onaj tko uloži novce i odlučuje, dok se drugi protive prodaji istčući da nisu za prodaju didovine", rekao je Kerum novinarima po završetku sjednice Gradskog vijeća. Pri tomu je kazao kako od Državnog odvjetništva „treba dobiti mišljenje što je u redu, a što nije u pretvorbi Hajduka u dioničarsko društvo".

Naime, prije dva dana vodstvo splitskog HSP-a je podnijelo USKOK-u i Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu na provjeru dokumentaciju o preoblikovanju Hajduka koja je obavljena 2008. godine.

Komentirajući smjenu dosadašnjeg predsjednika Hajduka i svojeg bliskog suradnika Joška Svaguše, Kerum je kazao kako je je Svaguša napravio „velik stvari" u Hajduku ali „sada su neka druga vremena i treba maknuti politiku iz kluba" ustvrdivši kako Uprava Hajduka na čelu sa Svagušom „nije napravila ništa izvan okvira propisa i zakona".

Na upit zašto je smijenio Svagušu ako je zadovoljan njegovim radom, Kerum je kazao: „Hajduk je vrući krumpir i neka i ostali preuzmu dio odgovornosti jer nije lako imati Hajduk na teretu - to je u Splitu najteža stvar". Kerum je iskazao uvjerenje da će se na skorašnji natječaj za novu tročlanu Upravu i predsjednika Hajduka prijaviti „stručnjaci koji će nešto napraviti".

Po Kerumovim riječima prijateljstvo između njega i Joška Svaguše neće biti narušeno nakon Svagušina micanja iz Hajduka.

„Svaguša mene voli, a volim i ja njega, njegova oca Mirka i rodbinu, ali malo me zasmetalo što je previše pričao s novinarima", dodao je Kerum.(hina/metro-portal)

23.12.2010. 18:53:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh