« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
priznao je

U Širokom prvo priveden pa pobjegao ubojica navijača Sarajeva

Policija je privela osobu za koju se vjeruje da je pucala u Vedrana Puljića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

neredi navijača

,

huligani široki brijeg

,

Vedran Puljić

,

neredi široki brijeg

,

horde zla

,

navijač sarajeva

Oliver Knezović iz Širokog Brijega navodno je ispalio kobni hitac prema navijaču Sarajeva Vedranu Puljiću, koji je tragično nastradao tijekom huliganskih izgreda.

Knezović se sam predao policiji i priznao što je učinio uz objašnjenje da je bio napadnut u neredu te je pucao u samoobrani i to ne u nekoga posebno već u gomilu.

Kako pišu BiH mediji, Policijska uprava MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona predala je osumnjičenog u nadležnost sudske policije, odakle je on pobjegao pa ga traže sve raspoložive policijske snage.

Iako se na početku nagađalo da je Puljić ubijen kamenom ili nekim drugim tupim predmetom, obdukcija je pokazala da je pogođen metkom iz vatrenog oružja.

Navijači očevici tvrde da je u njega pucao policajac što se navodno vidi i na snimkama s mjesta događaja.

Još četvorica navijača Sarajeva propucana su metcima iz vatrenoga oružja kao i jedan stanovnik Širokog Brijega, više desetina je ozlijeđeno. Nitko od njih nije u životnoj opasnosti.

Sarajevo je jučer zbog tragičnih događaja bilo cijeli dan pod blokadom. Horde zla zaposjele su središte grada i tražile kažnjavanje ubojice, kao i puštanje uhićenih navijača iz pritvora.

Vjerojatno najveći navijački sukob u povijesti BiH počeo je još prije nogometne utakmice Širokog i Sarajeva, koja se na kraju nije ni odigrala. Naime, navijači Sarajeva odmah nakon što su izašli iz autobusa metalnim šipkama počeli su napadati Širokobriježane, te ih gađati s bocama i kamenjem.

Sukob je eskalirao kad se policija umiješala u nerede, a zaustavljen je tek dolaskom specijalne policije koja je inače bila na zadatku u Mostaru zbog utakmice između Zrinjskog i Veleža.

06.10.2009. 06:58:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh