« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POČETAK PROMJENA?

U sinoćnjem antivladinom prosvjedu ozlijeđene tri osobe

Jedna policajka je lakše ozlijeđena tijekom napada prosvjednika koji su bacali boce, kamenje i drvene letve, a lakše su nastradala i dva prosvjednika kad je policija upotrijebila sprej PRP

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Markov trg

,

policija

,

Savez za promjene

,

Ivan Pernar

Dva prosvjednika i jedna policajka lakše su ozlijeđeni u sinoćnjem protuvladinom prosvjedu u Zagrebu, izvijestila je danas zagrebačka policija koja je zbog neprijavljivanja skupa prekršajno prijavila organizatora, dok je sedmoricu prijavila zbog remećenja javnog reda i mira i dvojicu zbog bacanja petardi, piše Hina.

Po policijskoj procjeni na prilazima Markovu trgu, na kojem je prema zakonu o javnom okupljanju zabranjeno prosvjedovanje, okupilo se 500 građana, od toga 200 u Radićevoj i 300 u Basaričekovoj ulici. Policajka je lakše ozlijeđena tijekom napada prosvjednika koji su bacali boce, kamenje i drvene letve. Kad su zaprijetili kordonu s iščupanim prometnim znakom policija je upotrijebila sprej PRP kako bi otklonila napad. Pritom su ozljeđena dva prosvjednika, a odvezeni su u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da su ozljede lakše.

Glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić rekla je da je sprej, koji je policija upotrijebila kako bi otklonila napad, blaži oblik sredstava prisile i da to nije klasični suzavac. Ivan Pernar koji je putem društvene mreže Facebook organizirao prosvjed pokušao je probiti policijski kordon, a prijavljen je zbog neprijavljivanja skupa. Od 11 privedenih, policija je do početka rada Prekršajnog suda zadržala njih deset, a jednog je pustila jer je utvrdila da nije počinio prekršaj.

Tijekom prosvjeda oštećena su tri osobna vozila, uključujući jedno policijsko i zapaljena tri kontejnera. Prosvjednici su prema Markovu trgu, gdje se nalaze zgrade Sabora i Vlade krenuli oko 18 sati sa središnjeg zagrebačkog trga. S policijom su se sukobili kad su došli do kordona koji im je zapriječio prilaz mjestu na kojem je zabranjeno prosvjedovati. To je u ovom tjednu drugi prosvjed koji je na Pernarovu inicijativu organizirao Savez za promjene sa zahtjevom za smjenom vlade.

25.02.2011. 14:03:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh