« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SIGURNOSNI RIZIK

U SAD-u se više ne može kupiti Lexus GX 460

Toyota je zaustavila prodaju spornog Lexusa koji je u magazinu Consumer Reports dobio poraznu ocjenu

(Wikipedia)
Više o

Toyota

,

opoziv Toyota

,

consumer reports

,

Lexus GX 460

Japanski automobilski div Toyota Motor Corp., zatražio je u utorak od predstavništava svog luksuznog brenda Lexus u SAD-u da zaustave prodaju terenca GX 460, nakon što je magazin Consumer Reports za taj model izdao upozorenje "Ne kupuj: sigurnosni rizik", zbog opasnosti od prevrtanja utvrđene na testiranju.

Ocjenu "sigurnosni rizik" Consumer Reports (Izvješća za potrošače), nije dao već devet godina od 2001., kada ju je dobio Mitsubishi Montero (Pajero izvan SAD-a).

"Mi shvaćamo situaciju s modelom GX 460 vrlo ozbiljno i odlučni smo utvrditi i ispraviti probleme koje je identificirao Consumer Reports", izjavio je Mark Templin, generalni direktor Lexusa u SAD-u.

Consumer Reports objavio je u utorak da se tijekom ispitivanja vozila, pri naglu skretanju, stražnji dio toliko zanosio da se vozilo otklizavalo bočno prije nego se uključio mehanizam za kontrolu stabilnosti.

List je zaključio da pri stvarnoj vožnji takav scenarij može uzrokovati prevrtanje vozila i zbog toga je časopis za "lexus GX" 460 dao upozorenje "Ne kupuj: sigurnosni rizik", dok se nedostatak ne ukloni.

"Lexus GX" 460 u SAD-u se prodaje po cijeni od oko 52.000 dolara (278.200 kn), a od studenoga je prodano samo 5000 komada. Lexus u Hrvatskoj nema u ponudi model GX 460. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 09:23:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh