« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HŽ SINDIKATI:

U ponedjeljak će svi vlakovi stajati od 10:55 do 11:10 sati

Sindikati prosvjed najavljuju zbog sve očitijih problema nastalih podjelom jedinstvenih HŽ-Hrvatskih željeznica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

sindikati

,

prosvjed

,

,

stajanje vlakova

Četiri sindikata Hrvatskih željeznica najavila su danas prvu industrijsku akciju - prosvjed i to zaustavljanjem svih vlakova na prugama Hrvatskih željeznica u ponedjeljak, 15. ožujka, od 10,55 do 11,10 sati, a zbog problema u društvima nastalim podjelom jedinstvenog HŽ-a i potrebe neodgodivog rješavanja problema u HŽ-u.

Tu akciju Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ-a, Sindikat prometnika vlakova Hrvatske i Sindikat strojovođa Hrvatske najavili su u dopisu Vladi i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, odnosno premijerki Jadranki Kosor i ministru Božidaru Kalmeti.

Sindikati prosvjed najavljuju "zbog problema u društvima nastalim podjelom jedinstvenih HŽ-Hrvatskih željeznica koji se prateklih mjeseci sve jasnije očituje (nekoliko teških i tragičnih nesreća)", kao i zbog neuvažavanja tih sindikata kao socijalnih partnera, a što se, kako navode, očituje kroz održavanje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća zakazane za 15. ožujka u 11 sati.

Oko tog vremena, u ponedjeljak, 15. ožujka, od 10,55 do 11,10 sati, sindikati najavljuju prosvjed i to na način da će "zaustaviti sve vlakove na prugama Hrvatskih željeznica".

Kao razloge najavljenog 15-minutnog zaustavljanja vlakova, sindikati navode "neodgodivu potrebu rješavanja problema neulaganja u željezničku infrastrukturu; katastrofalno loš vozni red koji je doveo do smanjenja broja putnika, a u konačnici do prijedloga ukidanja vlakova, odnosno obustave prometa na pojedinim pruga; te neulaganja u vozne i vučne kapacitete (veliki broj izvanrednih događaja)".

O svim tim problemima predstavnici četiri sindikata govorit će i na konferenciji za novinare koja će se održati neposredno pred najavljenu prosvjednu akciju. (hina/metro-portal)

12.03.2010. 18:45:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh