« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SPLIT

U ponedjeljak blokada Pravnog fakulteta i Kineziologije

Splitski studenti izglasali su kako će sutra blokirati još dva fakulteta.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić, CROPIX)
Više o

Split

,

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Pravni fakultet u Splitu

,

Kineziološki fakultet u Splitu

,

Igor Čaljkušić

,

Nezavisni sindikat

Splitski će studenti sutra blokirati još dva fakulteta, Pravni i Kineziološki, doznaje se od članova Nezavisne studentske inicijative.

Odluka o blokadi donesena je na plenumu kojeg studenti-prosvjednici svake večeri u 20 sati održavaju u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici.

Studenti najavljuju da će nastaviti s blokadama sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, a to je da imaju pravo na besplatno školovanje.

Fakultetsko vijeće splitskog Filozofskog fakulteta jučer je dalo potporu njihovim nastojanjima, ogradivši se od studentskih metoda blokade nastave. No, studenti tvrde da tako želi većina njih.

Splitskim studentima na plenumu je podršku dao i Nezavisni sindikat, čiji ih je predstavnik Igor Čaljkušić došao pozdraviti.

Članovi Nezavisne studentske inicijative opovrgavaju da je došlo do raskola između studenata filozofije i studenata koji su prosvjedovali pred zgradom Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Tvrde da im se dio tih studenata već jučer pridružio.

Studenti zgradu Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici i dalje drže pod svojom kontrolom, a noću tamo dežuraju redari iz njihovih redova. (hina/metro-portal)

26.04.2009. 18:15:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh