« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
KRAPINA 2008

U nedjelju počinje Tjedan kajkavske kulture Krapina 2008.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina, CROPIX)
Više o

'Krapina 2008'

,

Ivo Robić

,

Kajkavski festival

Otvorenje likovne izložbe akademskog slikara Josipa Boterrija Dinija u crkvi sv. Katarine bit će uvod u ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture koji svečano počinje u nedjelju popodne u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Na današnjoj konferenciji za novinare organizatora - Društva za kajkavsko kulturno stavaralaštvo Krapina - predstavljen je bogat program Tjedna i 43. svečanosti kajkavskih popevki "Krapina 2008.". Iz programa se izdvaja izložba "Mister Morgen", posvećena slavnomu pjevaču Ivi Robiću, koju organiziraju Muzeji grada Zagreba, krapinsko Pučko otvoreno učilište i krapinski Gradski muzej.

Za utorak je najavljen 7. znanstveni skup "Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća" koji će okupiti najuglednije domaće jezikoslovce.

Ove se godine svečanosti kajkavske popevke održavaju u dvije večeri: u petak je autorska večer "Popevke zanavek", retrospektivni koncert antologijskih i rjeđe izvođenih popevki, a u subotu koncert novoskladanih kajkavskih popevki na kojemu će biti izvedeno 20 pjesama.

Pokrovitelj Svečanosti kajkavskih popevki je predsjednik Vlade Ivo Sanader, a Tjedna kajkavske kulture Ministarstvo kulture, u ime kojeg bi ministar Božo Biškupić u nedjelju trebao svečano otvoriti tu najveću kulturnu priredbu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. (HINA)

01.09.2008. 13:57:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh