« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
DARKO MILINOVIĆ:

U nadzoru zabrane pušenja samo osam prekršitelja

Inspektori još danas opominju, a od sutra kreću sa sankcijama.

(Danijel Soldo, CROPIX)
Više o

zdravstvo

,

zabrana pušenja

,

Darko Milinović

,

restorani

,

kafići

,

Medicina i tehnika

,

inspekcija

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović objavio je da je do jutros u 10 sati u cijeloj Hrvatskoj obavljeno 170 inspekcijskih nadzora kontrole nepušenja u ugostiteljskim objektima te da je zabilježeno svega osam kršenja zabrane pušenja, koje je od danas zabranjeno u svima kafićima i restoranima.

"U 170 inspekcijskih nalaza samo je u osam slučajeva zabilježeno kršenje zakona, gdje su gosti zapalili cigaretu jer se nisu sjetili da je počela zabrana pušenja", izjavio je Milinović novinarima na otvaranju ovogodišnjeg Međunarodnog sajma "Medicina i tehnika" na Zagrebačkom velesajmu.

Najavio je kako će inspektori još danas građane i ugostitelje upozoravati na zabranu pušenja opomenama, a od sutra se ide i sa sankcijama.

Samo u kafićima koji su bili predmet inspekcijskog nadzora konobarima smo produžili život za preko 600 minuta, rekao je Milinović.

Dodao je kako očekuje da će zdravstveni sustav zabranom pušenja uštedjeti određeni iznos od ukupno tri milijarde kuna godišnjih troškova za liječenje bolesti koje su direktna posljedica pušenja.

Ministar zdravstva kazao je i kako ne vjeruje da će doći do pada prometa u ugostiteljstvu, pogotovo sada kada je u tijeku prirodna prilagodba novim uvjetima budući da su otvorene terase kafića i restorana. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 13:13:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh