« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

U Makarskoj i dalje sve popunjeno

Iako se ljeto bliži kraju, a školska zvona kucaju na prozor, turisti i dalje odmaraju na plažama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić, CROPIX)
Više o

turisti

,

Makarska rivijera

,

iznajmljivači

Turistički kapaciteti na Makarskom primorju i krajem kolovoza i dalje su vrlo dobro popunjeni i u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmaraju se 36.094 domaća i strana gosta, što je jedan posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuju podaci turističkih ureda i županijske Turističke zajednice.

Stranci, kojih je 33.773, također su brojniji nego lani, a povećan je i broj domaćih gostiju koji borave na Makarskom primorju.

Po broju gostiju i dalje je vodeća Baška Voda sa 7730 turista, u općini Gradac je 6775 gostiju, u Makarskoj 4735, a po posjećenosti slijede Tučepi, Podgora, Brela i Živogošće.

Inače, hotelske kuće kod kojih su već početkom treće dekade kolovoza smanjene alotmanske cijene za oko 20 posto, ugošćuju oko 11.400 gostiju te posluju bez slobodnih kreveta.

Hotelske kuće, kako se doznaje, savjetuju gostima da smještaj sve do polovice rujna prethodno rezerviraju.

Kod privatnih kućevlasnika s 22.440 gostiju broj slobodnih postelja svakim se danom povećava. Iako su privatni iznajmljivači soba i apartmana na Makarskoj rivijeri početkom ljeta bili umjereno optimistični, već sada govore o još jednoj vrlo dobroj turističkoj godini.

Prema informaciji predsjednika Turističke zajednice Makarske rivijere Davora Glavine, očekuje se da će se ove godine na Makarskom primorju ostvariti više od četiri milijuna turističkih noćenja. (HINA)

29.08.2008. 09:52:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh