« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Nova strategija

U Konzumu trajno pojeftinilo 1000 proizvoda

U vrijeme gotovo svakodnevnih cjenovnih šokova za potrošače, iz Konzuma je stigla neočekivano dobra vijest.

Fotografija vijesti
Više o

Konzum

,

sniženje cijena

Trgovački lanac odlučio se na sniženje cijena ukupno 1000 osnovnih i najprodavanijih artikala, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez.

"Nove cijene su u primjeni od danas i odnose se za cjelokupno tržište Hrvatske", dodao je Knez uz napomenu da izabrani artikli u ukupnom prometu Konzuma imaju udio viši od 40%, a ukupno sniženje cijena je veće od 15%.

Konzumova košarica s 30 najprodavanijih artikala koja je do sada koštala 849 kuna tako će od danas koštati 719 kuna, a čelnici trgovačkog lanca obečali su da se radi o trajnom sniženju.

Snjiženje je provedeno u suradnji s Konzumovim partnerima i na bazi čitave godine košta više od 150 milijuna kuna. Iz Konzuma tvrde da su se na pomalo neočekivani potez odlučili zbog uvođenja nove strategije poslovanja, a njihovim primjerom bi uskoro mogli krenuti i drugi trgovački lanci.

Knez je naglasio da je Konzum u proteklih osam mjeseci ostvario rast od 3% što je manje od prošlih godina, no isto tako i vrlo dobar rezultat jer se pad sveukupne potrošnje osjeća u svim segmentima društva.

Na upite o najavama gradnje benzinskih postaja u sklopu Konzumovih trgovačkih centara, Knez je rekao kako je taj projekt još u ranoj fazi. Još uvijek se razmatraju pogodne lokacije i razgovara se s potencijalnim partnerima pa je realno za očekivati da će prva postaja biti otvorena u roku od dvije godine. Vrijednost investicije se procijenjuje na pola do milijun eura.

Izvor: Hina

03.09.2009. 13:43:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh