« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
POTICAJ NATALITETU

U Kliničkoj bolnici Merkur otvoreno novo rodilište

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je danas u Kliničkoj bolnici Merkur novo rodilište, čije su uređenje i opremanje stajali sedam milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

Zdravko Milinović

,

KB Merkur

,

novo rodilište

Milinović je naglasio da je novo rodilište u Merkuru još jedan doprinos podizanju razine zdravstvene usluge u Hrvatskoj jer su žene koje se odluče tu roditi, nakon niza godina rađanja u vrlo teškim uvjetima, dobile svjetski standard zdravstvene zaštite, prenosi Hina. Ravnatelj bolnice Željko Vidas istaknuo je da se u KB Merkur godišnje obavi 2.000 poroda te da će u novom rodilištu ti kapaciteti biti znatno veći.

Milinović je obišao i dio bolnice u kojemu će se nalaziti novi transplantacijski centar koji bi trebao biti otvoren do kraja godine. U uređenje centra koji bi, po Milinovićevim riječima, trebao biti perjanica hrvatskog zdravstva bit će ukupno uloženo 300 milijuna kuna.

Ministar je čestitao liječnicima nosiocima transplantacijskog programa bolnice na uspjehu jer su postali edukatori u toj grani medicine za područje jugoistočne Europe. Podsjetio je da je Hrvatska po broju donora organa postala vodeća zemlja u Europi, te da je zahvaljujući uspjesima u transplantaciji KB Merkur svrstana u prvu kategoriju hrvatskih bolnica.

 

09.03.2011. 14:47:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh