« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
SRETNO IM...

U Južnoj Koreji u brak skupilo 2500 parova iz cijelog svijeta

Riječ je o sljedbenicima devedesetdvogodišnjeg svećenika Moona koji je bio prisutan i blagoslovio parove

Fotografija vijesti
Više o

Južna Koreja

,

masovno vjenčanje

,

Sun Myung Moon

Oko 2500 bračnih parova iz cijeloga svijeta izmijenilo je u subotu bračne zavjete na stadionu u Gapyeongu, od Seula udaljenom 75 km, a vjenčao ih je utemeljitelj južnokorejske Crkve Ujedinjenja, Sun Myung Moon.

Moon i njegova supruga "svetom su vodom poškropili" skupinu po skupinu mladenaca koji su izlazili na poseban podij. "Čitavo ovo iskustvo bilo je osobito, čarobno. Uistinu smo presretni", rekao je Chouchane Saemie, mladoženja iz Velike Britanije.

Glasnogovornik crkve rekao je kako je uz vjenčanje 2500 parova iz 50 zemalja svijeta u Gapyeongu, putem interneta u brak ušlo još 2700 parova.

Na stadionu je, uz mladence, bilo prisutno oko 15.000 prijatelja, članova obitelji, rodbine i poznanika. "Svrha ovakvoga masovnog vjenčanja je pokazati svijetu da se mogu pomaknuti granice, kada je riječ o vjerama, državljanstvu ili etničkoj pripadnosti", rekao je jedan od svećenika Seuk Joon-ho. "Naš je cilj učiniti svijet mirnim mjestom, ujedinjujući ovdje parove, odnosno stvarajući nove obitelji", kazao je. Sve su mladenke bile u bijelim haljinama, a mladoženje u smokinzima.

Moon je ovu crkvu osnovao 1954. godine, a danas ima između pet i sedam milijuna vjernika diljem svijeta. Masovna vjenčanja uvedena su u crkvenu praksu 60-ih godina.

24.03.2012. 18:56:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh