« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
HUS:

U Josipovićevom timu nema zaštitnika interesa radnika

HUS je izrazio nadu da će biti razuvjeren u najskorije vrijeme te predsjedniku Josipoviću izražava punu potporu u radu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Cropix)
Više o

Ozren Matijašević

,

HUS

,

Ivo Josipović

,

interes radnika

Hrvatska udruga sindikata (HUS) pozdravlja opredjeljenje predsjednika Republike Ive Josipovića izrečeno u inauguracijskom govoru da za hrvatske političke prioritete postavi gospodarsku i pravosudnu problematiku, ali u sastavu tima njegovih najbližih suradnika ne prepoznaje osobe koje bi bile dosljedni predstavnici interesa radnika.

"U ovome ranom trenutku Vašega predsjedničkog mandata zabrinjava nas činjenica da u sastavu tima Vaših najbližih suradnika ne prepoznajemo osobe koje bi u ovome vremenu brojnih socijalnih rizika bili dosljedni predstavnici interesa radnika", stoji u današnjem priopćenju HUS-a koje je potpisao predsjednik Ozren Matijašević.

HUS izražava nadu da će biti razuvjeren u najskorije vrijeme te predsjedniku Josipoviću izražava punu potporu u radu i želi mu potpun uspjeh u radu.

Također izražava zadovoljstvo time što su izrečeni prioriteti hrvatske politike u potpunosti u skladu sa sadržajem Josipovićeve predsjedničke kampanje na osnovu koje su, dodaje se, hrvatski građani demokratskim putem izabrali Ivu Josipovića kao osobu koja će izrečene riječi dosljedno pretočiti u djela.

U priopćenju se navodi da je "HUS do sada nebrojeno puta ukazivao na fatalne propuste državnoga vrha upravo u sferi spomenutih područja - tonućega hrvatskog gospodarstva i slijepoga hrvatskog pravosuđa", te se ističe da se "HUS s pravom nada da će u Ivi Josipoviću naći pravoga saveznika u borbi protiv kriminala i korupcije koji su dosad nesmetano glodali temelje hrvatskoga društva". (hina/metro-portal)

19.02.2010. 17:28:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh