U Italiji lopovi iz trgovina najviše kradu parmezan
"Malo parmezana", fraza je koja je u Italiji dobila sasvim nove konotacije
U razdoblju od 2006. do 2007. jedan od deset parmezanskih proizvoda nestajao je s polica, a da nije plaćen, objavila je u četvrtak grupa talijanskih proizvođača poljoprivrednih proizvoda CIA.
Prema tim podacima, parmezan se krade 11 posto više nego prethodne godine.
Parmezan je ukupno treći proizvod, a prvi među prehrambenima, koji Talijani kradu. Najviše se kradu žileti, 22 posto, a zatim toneri za printer, njih 15 posto.
Parmezan se obično riba i njime se posipa tjestenina. On je najčešće falsificiran talijanski prehrambeni proizvod. Imitacija su prepuni Agentina, Brazil, Japan, Britanija i Njemačka, javlja CIA.
Pravi parmezan iz Parme i Reggio Emilije na sjeveru Italije, mora se proizvesti od sirova kravljeg mlijeka i mora sazrijevati 12 mjeseci. (hina/metro-portal)
Novi komentar