« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
biznis na istoku

U Iraku otvorena prva ženska banka

Sve zaposenice Babilonske banke su ljepuškaste žene a u banku ne može ući ni glavni direktor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

Babilonska banka

,

banka žene

,

Abdel Razak Mansur

,

Amiera Esa

Prva banka namijenjena ženama i kojom upravljaju žene, otvorena je u šijitskom svetištu Nadžafu, u središtu Iraka, objavio je u ponedjeljak glavni direktor središnjice te ustanove, rekavši sa smiješkom kako čak ni njemu nije dopušten ulazak u zgradu.

Ta podružnica Babilonske banke otvorila se u nedjelju "na zahtjev poslovnih žena iz raznih sektora u Nadžafu, kako bi im se zajamčila sva njihova prava na gospodarskom polju i kako bi nastavile svoj rad u društvu", rekla je direktorica podružnice Amiera Esa.

"Svi zaposlenici banke su ljepuškaste žene, kako bi se stvorilo ugodno ozračje s klijentima", dodao je glavni direktor Babilonske banke Abdel Razak Mansur. "Osoblje je završilo kvalitetnu obuku i stvari će se rješavati polagano, bez uzrujavanja", dodao je.

Podružnica zapošljava 25 žena, skupa s direktoricom. Samo nekolicina zaštitara na ulazu su muškarci.

"Ja sam glavni direktor, ali mogu ih samo zamoliti da dođu u naše sjedište (u Bagdadu), jer ne mogu ući u banku", rekao je Mansur.

Po njegovim riječima, banka raspolaže temeljnim kapitalom od 50 milijarda dinara (43 milijuna dolara), a pružat će razne usluge, od davanja zajma, preko pohranjivanja vrijednosti do štednje u dvjema valutama", dinarima i dolarima.

Pedesetak klijentica već je otvorilo račun u nedjelju, dodaje Mansur, rekavši kako očekuje da će ih biti ukupno dvjestotinjak. (hina/metro-portal)

19.10.2009. 15:55:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh