« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
WTF?

U Danskoj migrantima objašnjavaju pravila noćnih izlazaka

Tražitelji azila u Danskoj trebaju naučiti propise noćnog života u skandinavskoj zemlji kako bi se dobro ponašali i izbjegli nesmotrenosti prema ženama, izvijestila je državna televizija DR

Danci traže poštovanje ...
Danci traže poštovanje ... (Arhiva)
Više o

Danska

,

izbjeglice

,

noćni izlasci

Dva prihvatna centra za tražitelje azila općine Soenderborg će sljedećeg tjedna posjetiti socijalni djelatnici koji će im objasniti kako se treba ponašati tijekom noćnih izlazaka, navodi DR.

Ta inicijativa je pokrenuta nakon incidenata u kojima su sudjelovali migranti, koji su se neprikladno ponašali u noćnim klubovima regije.

"Ukoliko se žena smije, to ne znači da treba sjesti pokraj nje i dodirivati je. To je neprihvatljivo u danskom društvu", rekla je dužnosnica projekta Maria Bartholdy.

Danski Crveni križ je u općenitom uvodnom tečaju danskih običaja, koji se dijeli svim došljacima, pokreće pitanje seksualnosti.

U Norveškoj se nude tečajevi suzbijanja nasilja prema ženama tražiteljima azila kako bi se potaknulo njihovo uključenje u društvo u kojem žene izlaze, piju i zabavljaju se.

U Njemačkoj traju rasprave o suživotu s migrantima nakon nasilja u Koelnu, kada su stotine žena podnijele tužbe, posebice zbog seksualnih napada na dočeku Nove godine. Policija je otkrila da najveći dio osumnjičenih za te napade predstavljaju izbjeglice i ilegalni imigranti.

15.01.2016. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh