« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
CIDB

U četvrtak počinje Cest is d Best

Četiri dana zabave na gradskim trgovima uz najbolje svjetske ulične zabavljače

Cest is d Best CIDB 2010
Cest is d Best CIDB 2010 (CIDB)
Više o

Cest is d Best program

Od četvrtka do nedjelje u Zagrebu se očekuje sunčano vrijeme i vrlo vesela atmosfera jer će Međunarodni ulični festival Cest is d' Best potpuno promijeniti centar Zagreba i uveseljavati građane i goste grada.

Zagrepčane i njihove goste od četvrtka prijepodne do nedjelje kasno navečer očekuje preko 250 sati lude zabave, smijeha, interakcije s profesionalnim cirkuskim, glazbenim i drugim umjetnicima te mogućnost sudjelovanje u raznim interesantnim i zabavnim akcijama. Festivalski program počinje u četvrtak s početkom u 11.00 sati prvim cirkuskim nastupima na Trgu bana Josipa Jelačića i Cvjetnom trgu.

Program se nastavlja i širi Jazzom u podne na pozornici ispred Hotela Dubrovnik, a nastavlja se svečanim otvaranjem festivala s početkom u 19.00 sati ispred pozornice na Cvjetnom trgu. Svečano otvaranje bit će prilika da građani na Cvjetnom trgu vide sve sudionike ovogodišnjeg festivala, nakon čega na istom mjestu slijedi koncert glazbene skupine Lessthanaminute i Petre Antolić.

Gotovo istovremeno na Trgu bana Josipa Jelačića odvijat će se cirkuski spektakl koji će izvoditi cirkuska skupina pod nazivom Fire fingers. U sklopu programa građani će moći sudjelovati u plesnjacima, raznim radionicama, utrci konobara, uličnoj košarci, maratonu beba i brojnim drugim akcijama.

Organizacija festivala će u srijedu poslijepodne na Zrinjevcu postaviti zanimljivu instalaciju zahvaljujući kojoj će drveće dobiti oči i uši, a parkom će se „kretati" i rijetke te opasne životinje. Park Zrinjevac je ujedno prostor u kojem će ove godine biti realizirana i pastelizacija pločnika te čitav niz drugih aktivnosti ugodnih oku i uhu. Dakle, od Zrinjevca, Bogovićeve Cvjetnog i Jelačić placa pa sve do Centra Kaptol građane očekuje vrhunska zabava i puno posjetitelja.

Ove godine u sklopu festivala nastupit će 30-tak cirkuskih performera, 100-njak beba, 50-tak, konobara, 16 čistaća ulica, 50-tak biciklista, a održat će se više od 10 koncerata, biti će 10-tak instalacija, 3 utrke, plesnjaci, brojne radionice i općenito puno dobre zabave i smijeha. Ne propustite najbolji i najstariji ulični festival u Zagrebu, Hrvatskoj pa i šire!

Više informacija o festivalu može se pronaći na www.cestisdbest.com.

01.06.2010. 15:21:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh