« Fun
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SLAVEN VAN DE ŽUŽUL

U Belgiji otvorena najapsurdnija cesta u Europi

Ukoliko ste mislili da je višestruko bojanje istih tunela vrhunac gluposti i korupcije, pogledajte kako to rade "staroeuropski" Belgijanci

Fotografija vijesti
Više o

cestovni promet

,

Belgija

Da ni stare članice Europske Unije nisu imune na korupciju i nevjerojatne odluke lokalnih vlasti svjedoči rekonstrukcija ove ceste, završene i otvorene prije nekoliko tjedana u Belgiji.

Duga svega nekoliko kilometara, na ovoj se cesti nalazi gotovo nevjerojatnih 250 prometnih znakova, koji sa obje strane ceste svakih desetak metara upozoravaju na suženje zbog drveća između kojih prolazi cesta te drugi znakovi za ograničenje brzine.

Već prvi dan nakon otvorenja na cesti se dogodilo nekoliko prometnih nesreća, a i na videu kojeg vam donosimo može se vidjeti kako su neki znakovi srušeni ili potrgani. Jedan od nezadovoljnih vozača na zidić pored ceste napisao je i poruku vlastima u kojima ih pita: „JESTE LI POLUDJELI?"

Ono što najviše čudi u ovoj bizarnoj priči jest činjenica da su ljudi iz lokalne vlasti koji su odobrili ovakav projekt odlučili stati iza njega sa pomalo suludim objašnjenjem.

„Željeli smo proširiti cestu kako bi njome mogli prolaziti kamioni, zbog toga što mora na većini svoje trase biti sužena zbog drveća. Isto smo tako željeli izbjeći da cestu učinimo potpuno ravnom, zbog toga što vozači imaju običaj brže voziti na ravnim dijelovima. Sve je to učinilo ovakav projekt nužnim" rekao je glasnogovornik.

Možemo se samo u nevjerici zapitati kako je moguće da nikomu nije palo na pamet možda izmjestiti cestu da ne prolazi između drveća te rezignirano zaključiti da bi ovakav bizarni projekt vjerojatno bez problema dobio zeleno svjetlo i kod nas, ali bi isto tako koštao i mnogostruko više od belgijskih 300.000 eura.

07.07.2011. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh