« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
UGROŽENA NASELJA

U Baranji moguća evakuacija stanovništva zbog poplava

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako će grad bude li potrebno ispuniti sve zadaće radi zaštite i spašavanja stanovništva

Baranja poplava
Baranja poplava (Damir Glibusic / CROPIX)
Više o

poplave

,

evakuacija stanovništva

,

Damir Trut

,

bivol po kineskom horoskopu

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut izjavio je danas u Osijeku kako je opasnost od poplava najveća na području Baranjske Karašice, zbog čega su ugrožena naselja Luč, Šumarina i Šećerana te da će možda biti potrebna evakuacija stanovništva.

Na sastanku s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom Trut je rekao kako su završene pripreme za evakuaciju tih naselja - između 1300 i 1500 ljudi koji će u slučaju potrebe biti smješteni u sportsku dvoranu u Belome Manastiru.

Objasnio je kako je riječ o preventivnoj mjeri jer se procjenjuje da je nasip na tom području u kritičnome stanju te da je zamolio da se u pomoć Baranjcima uključe i postrojbe Hrvatske vojske.

Dodao je kako je u svim županijama pogođenim poplavama stanje složeno, ali pod nadzorom, te da vodotoci većinom opadaju, osim na području rijeke Baranjske Karašice, gdje je najsloženije.

Na novinarsko pitanje koliko je zadovoljan dosadašnjim reakcijama mjerodavnih služba te jesu li uočene neke organizacijske teškoće Trut je odgovorio kako je sustav zaštite i spašavanja, u najvećoj mjeri, odlično odradio svoj posao te da se koriste svim mogućim snagama za rješavanje takvih situacija, uključujući policiju i vojsku.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako će grad bude li potrebno ispuniti sve zadaće radi zaštite i spašavanja stanovništva.(hina/metro-portal)

04.06.2010. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh