« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AFGANISTAN

U američkom zračnom napadu ubijeno 27 civila

Ukupan broj stradalih afganistanskih civila tijekom proteklog se vikenda zaslugom 'preciznih' napada popeo na najmanje 29

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

NATO

,

Afganistan

,

ubijanje civila

Rezultat zadnjeg u nizu 'preciznih' udara američkog zrakoplovstva na pobunjenike u južnom Afganistanu opet su civilne žrtve. Ovaj put radi se o 27 mrtvih i 15 ozlijeđenih, objavilo je afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Američke snage objavile su kako su u nedjelju greškom pucale na kolonu vozila u kojoj je kroz provinciju Uruzgan putovao velik broj žena i djece.

Glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova izjavio je kako je potvrđena smrt 27 od ukupno 42 osobe koliko ih se nalazilo u napadnutim vozilima. NATO i Afganistanska vlada najavili su pokretanje istrage o slučaju, javljaju mediji iz regije.

I u provinciji Kapisa zabilježen je jedan 'precizni' udar u kojem je ubijeno dvoje civila. U mjestu Dolat Khel francuske snage raketom su pogodile automobil u kojem je, prema izjavama svjedoka, bilo dvoje lokalnih trgovaca koji su tom prilikom poginuli dok je šest osoba ranjeno.

22.02.2010. 08:51:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh