« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
afganistan:

Ubijeni talibanski pobunjenici i američki vojnik

U istočnom dijelu Afganistana izbio je sukob nakon što su afganistanske i američke snage napale jednu kliniku

(Getty Images)
Više o

ISAF

,

sukob u Afganistanu

,

mula Muslim

,

klinika Sar Havzi

Afganistanske snage sigurnosti dobile su informaciju da su pobunjenici odveli jednog od svojih zapovjednika u kliniku u Sar Havzi na području jugoistočne pokrajine Paktike u srijedu, izjavio je glasnogovornik pokrajinskog guverenera Hamidulah Zevak.

Afganistanske i američke snage pružile su potporu policiji na koju su talibani iz klinike otvorili vatru. Pobunjenici su se zabarikadirali u klinici kad je policija pokušala ući unutra, rekao je glasnogovornik, dodajući da je 12 talibana ubijeno u američkom zračnom udaru.

Međunarodne snage predvođene NATO-om u Afganistanu (ISAF) potvrdile su djelovanje helikoptera AH64 Apache kako bi se okončala prijetnja pobunjenika, pošto je "utvrđeno da u klinici nema civila".

U priopćenju ISAF-a u četvrtak se navodi da je talibanski zapovjednik mula Muslim zatražio pomoć u klinici nakon što je ranjen u sukobu 20. kolovoza, u vrijeme predsjedničkih izbora u zemlji.

Izvješća novinskih agencija u nekim su dijelovima proturječna, pa tako Reuters javlja da je talibanski zapovjednik uhićen, a dpa navodi da je ubijen zajedno s još šest svojih suradnika. AP javlja da su sedmorica pobunjenika uhićena.

Po dpa, NATO je potvrdio da je jedan američki vojnik poginuo u sukobu.

Izvor: Hina

27.08.2009. 13:16:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh