« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZAGREB IAAF

Tyson Gay dolazi u Zagreb

Najveće zvijezde ovogodišnjeg Hanžeka koji se održava 1. rujna bit će naše Blanka Vlašić i Sandra Perković, te američki sprinter na 100m Tyson Gay

hanžek zagreb iaaf
hanžek zagreb iaaf (Nenad Dugi/Cropix)
Više o

Blanka Vlašić

,

Tyson Gay

,

Sandra Perković

,

Hanžek

,

IAAF Zagreb Grand Prix

,

Boeing 747-8

Na atletskom mitingu IAAF World Challenge Zagreb 2010., popularnom Hanžeku, koji će se održati 1. rujna u Sportskom parku Mladosti, najveće zvijezde bit će naša Blanka Vlašić i američki sprinter Tyson Gay, koji ove sezone ima najbolji rezultat na svijetu na "stotki" (9.78 sekundi). Nakon Hnažeka većina atletićara seli u Split na prvi Kup kontinenata 4. i 5. rujna.

Na Hanžeku će biti svi najbolji hrvatski atletičari, predvođeni Blankom Vlašić i hrvatskom rekoderkom u bacanju diska Sandrom Perković, koje su obje na nedavnom EP u Barceloni osvojile zlatna odličja.

"Pored svih naših najboljih atletičara, koje će predvoditi dvije osvajačice zlatnih odličja sa EP u Barceloni, Blanka Vlašić i Sandra Perković, posebna nam je čast što će gledatelji u Zagrebu moći vidjeti jednog od najbržih ljudi na svijetu Amerikanca Tysona Gayja", kazala je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

>> Hanžekovićev memorijal: Najjača hrvatska atletska postava ikad

Tyson Gay je nedavno na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u utrci na 100 metara nanio prvi poraz u zadnje dvije godine najboljem sprinteru današnjice Usainu Boltu. U Zagrebu će američki sprinter nastupiti u svojoj najjačoj disciplini, utrci na 100 metara.

Organizacija ovogodišnjeg mitinga koštat će 4 milijuna i 200 tisuća kuna, što je milijun kuna manje nego prošle godine.

U prodaju je pušteno sedam tisuća karata po cijeni od 20, 50 i 200 kuna, a prodaja zasad ide vrlo dobro. (hina/metro-portal)

23.08.2010. 13:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh