« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
FAME

Twitter, novi najbolji prijatelj slavnih

Fred Durst iz Limp Bizkita je već twittao da je u njegov hotel u Hrvatskoj stigao kineski predsjednik i zove ga na konjak i partiju Gear of War 2

Fotografija vijesti
Više o

Ashton Kutcher

,

Demi Moore

,

Twitter

,

Robert Pattinson

,

Kristen Stewart

Tko je na Twitteru, a tko nije i kako ga koriste? Ako ste glumac i želite postati IN, trebate samo napraviti account na Twitteru. Nevjerojatan broj hollywoodskih zvijezda ima svoj profil na Twitteru, a najstariji je Ashton Kutcher, koji je uspio pobijediti CNN u okladi tko će prvi doći do broja od milijun sljedbenika. Ashton ih sada ima dva milijuna!

I njegova je supruga Demi Moore došla na naslovnice zbog Twittera, kada je spasila život ženi koja je na Twitteru najavila samoubojstvo. I tako stranica koja vam omogućava da objavite svijetu što radite i kako se osjećate u 140 znakova raste eksponencijalno.

Samo se sportaši mogu mjeriti s glumcima i starletama na Twitteru. U ponedjeljak se mogla pročitati reakcija Dwighta Howarda, centra Orlando Magica koji je zahvalio svim navijačima za podršku tijekom finalne serije NBA. No, nije jedini ovisnik: Allen Iverson, Michael Phelps, Andy Roddick, Serena Williams, Andy Murray ... svi su stalni korisnici. Pred par dana Lance Amstrong je objavio rođenje sina na Twitteru ... i odmah mu napravio profil, kao što ga već imaju i ostala njegova djeca.

Košarkaš Shaquille O'Neal ismijao je one koji postanje na Twitter prepuštaju svojim agentima ili predstavnicima za tisak: „Ako niste u stanju napisati rečenicu do 140 znakova i za to vam treba anonimni autor, stvarno vas žalim", rekao je za NY Times.

Upravljanje profilom na Twitteru

Činjenica je da mnogi službeni profili zapravo sadrže prikriveno oglašavanje. Neki pjevači ne postaju ništa osim najava koncerata, izdavanje nove pjesme ili webcast svog novog spota, kao npr. profil 50 Centa. Drugi, poput Britney Spears, unajmljuju web menadžera koji se onda bavi njihovim profilima na socijalnim mrežama. Kako bi bilo što realističnije, Britney se ne libi otkrivati intimne detalje iz života, kao što su zadnje što je gledala na televiziji ili posjet luna parku s djecom.

A za one koji žele provjeriti da li njihova omiljena zvijeda koristi Twitter, ima već nekoliko portala posvećenih istraživanju autentičnosti zvjezdanih profila, npr. celebritytweet.com ili valebrity.com. Korisnici Twittera tu mogu saznati da zvijezde Sumraka Robert Pattinson i Kristen Stewart nemaju profil, no možete naći Michaela Sheena i Petera Facinellija.

Ovi lovci na informacije ponekad su toliko željni točnosti da je jedan od njih, nakon što je posumnjao u Shaqov post o restoranu u kojem upravo večera, naletio upravo na golemog NBA centra ulazeći u taj restoran.

Oni su na Twitteru...

Ashton Kutcher  Kralj Twittera s preko dva milijuna sljedbenika
Demi Moore
Fred Durst
Barack Obama
Oprah Winfrey
Lily Allen  (lažna Lily ima više sljedbenika od prave!)
Shaquille O'Neal
Katy Perry
Arnold Schwarzenegger
Kevin Smith
Lance Armstrong 
Andy Murray
Nicole Richie (počela je tvitati dok je bila trudna)
Matthew Perry  (samo komentira sportske vijesti)
Tila Tequila
Kim Kardashian
Miley Cyrus 

Oprez s pravim profilima koje vode rođaci :

Britney Spears (ima web managera za Facebook i Twitter)
Ozzy Osbourne
Justin Timberlake
Wyclef Jean

Nisu na Twitteru ili su lažni:

Angelina Jolie
Ben Stiller
Vanessa Hudgens
Zac Efron
Avril Lavigne
Shakira
Eva Longoria
Penelope Cruz
Tom Cruise
Tom Hanks
Robert Pattinson
Kristen Stewart

Činjenice o Twitteru:

Preko 6 milijuna korisnika, vjerojatno dvostruko do kraja ove godine
10 posto korisnika odgovorno za 90% postova
Twitter je imao 17 milijuna posjetitelja u travnju (83% više nego u ožujku, 3.000% više nego pred godinu dana)

Piše: Maggie Samways
20.06.2009. 10:39:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh