« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
DAN ŽENA

TV1000 - slavi snažne žene

Uz Dan žena TV1000 prilagodio je program i emitira filmove koji su prikazali snažne žene u raznim poglavljima povijesti

Dočekajte Dan žena uz sjajne filmove
Dočekajte Dan žena uz sjajne filmove (TV100)
Više o

razum i osjećaji

,

TV1000

Uz program TV1000 i obilježite Dan žena uz filmove koji slave snažne žene.

Razum i osjećaji

U petak 4. ožujka u 22.05

Klasična romantična drama s Kate Winslet i Emmom Thompson u glavnim ulogama kćeri nedavno obudovljene majke koje otkrivaju opasnosti ljubavi i života.

Elinor (Emma Thompson) s majkom i sestrama upada u financijske probleme jer je njezin otac nakon smrti imanje ostavio svojem glupavom sinu iz prvog braka. Dok pokušava riješiti obiteljske poslove, Elinor se potajno zaljubljuje u polubratova šogora Edwarda Ferrarsa (Hugh Grant), no saznaje da joj on ne može udvarati jer se mnogo godina ranije zaručio. Obitelj se seli na selo gdje se Elinorina živahna sestra Marianne (Kate Winslet) zaljubljuje u naočitog lokalca Johna Willoughbya (Greg Wise), ženskara koji ipak gaji osjećaje prema njoj. No nakon Willoughbyjeva odlaska Marianne pada u očaj. Hoće li sestre uspjeti zacijeliti slomljena srca?

U glavnim ulogama: Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant, Alan Rickman, Tom Wilkinson

Redatelj: Ang Lee

Originalni naslov: Sense and Sensibility

Žanr: Komedija/Drama/Romantični film

Produkcija: SAD/Velika Britanija, 1995.

Prevoditeljica

 

U subotu 5. ožujka u 18.20

U Ujedinjenim narodima odvija se politička intriga i prijevara, a agent tajne službe istražuje tvrdnje prevoditeljice o planiranom atentatu.

Silvia Broome (Nicole Kidman) doseljenica je iz Afrike i radi kao prevoditeljica u Ujedinjenim narodima. Ku, dijalekt iz njezine rodne zemlje Matobo, jedan je od jezika koje govori. Jednog dana tijekom rutinske sigurnosne provjere dvorane Opće skupštine Ujedinjenih naroda, Silvia Broome načuje čovjeka koji govori dijalektom ku i njegovu izjavu koja bi se mogla protumačiti kao prijetnja po život Zuwaniea, kontroverznog vođe Matoba. Broomeinu tvrdnju o planiranom atentatu istražuje agent tajne službe Tobin Keller (Sean Penn). Istražujući Silvijinu opasnu prošlost, Keller se počinje pitati je li ona doista žrtva ili je osumnjičenica.

U glavnim ulogama: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Jesper Christensen, Yvan Attal

Redatelj: Sydney Pollack

Originalni naslov: The Interpreter

Žanr: Kriminalistička drama

Produkcija: Velika Britanija/SAD/Francuska, 2005.

 

Prijateljice pune love

 

U utorak 8. ožujka u 15.20

Olivia je sama žena u financijskim problemima koja radi kao spremačica u Los Angelesu kako bi spojila kraj s krajem. Okružena je dobrostojećim prijateljicama: Franny, majkom i kućanicom s velikom zakladom, Christine, uspješnom televizijskom scenaristicom, modnom dizajnericom Jane i njihovim muževima. Razlike u financijskoj situaciji stvaraju napetosti u Olivijinu odnosu s prijateljicama, ali svaka od žena ima vlastitih problema. Olivia ne može pronaći ljubav ni novac, pa vlastite želje zadovoljava upitnim taktikama. Franny zbog svoga nasljedstva povremeno ulazi u sukobe s mužem računovođom, koji voli trošiti novac. Christinin se brak raspada jer ne može s mužem uspostaviti dobru komunikaciju, a Jane postaje sve neugodnije društvo, vjerojatno zbog perimenopauze i muževe neodlučnosti po pitanju spolne orijentacije. Žene zajedno odlaze na dobrotvorne zabave, ručkove, oslanjaju se jedna na drugu i pomažu jedna drugoj kroz život.

U glavnim ulogama: Jennifer Aniston, Catherine Keener, Frances McDormand, Joan Cusack, Jason Isaacs

Redatelj: Nicole Holofcener

Originalni naslov: Friends With Money

Žanr: Komedija/Drama/Romantični film

Produkcija: SAD, 2006.

04.03.2016. 11:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh