« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
britain's talent

Jamie Pugh rasplakao sebe, suce i publiku

Jedan od novih favorita za pobjedu nosi bol u srcu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (BGT)
Više o

Susan Boyle

,

Britain's Got Talent

,

Shaheen Jafargholi

,

Hollie Steel

,

Callum Francis

,

Jamie Pugh

,

favoriti Britain's Got Talent

Milijuni gledatelja koji su pratili subotnje kvalifikacije za Britain's Got Talent ostali su zadivljeni nastupom velškog dostavljača pizza Jamie Pugha, 37-godišnjaka iz Blackwooda, bivšeg vojnog mehaničara.

Prije deset godina od tumora na mozgu umrla mu je supruga Tracey, ostavivši ga samog sa sinom Callumom, tada starim tek tri godine. Jamie se trudio da mediji ne doznaju za tužnu epizodu iz njegovog života kako ne bi dobio glasove zbog sažaljenja, nego zbog svog pjevačkog umijeća.

Još jedna arija iz mjuzikla, ovoga puta Bring Him Home iz Les Miserables (istog mjuzikla koji je proslavio Susan Boyle) pomela je gledateljstvo i suce, koji su Jamieu dali čisti prolaz. I uz samu je pjesmu vezana priča, jer je Pugh pjesmu čuo prvi puta kada je imao deset godina i od onda sanja da je izvede na pozornici.

Kladioničari su odmah stavili Jamieja uz bok Susan Boyle kao najvećeg favorita za pobjedu u natjecanju, koja donosi 100 tisuća funti nagrade. Teškom je mukom pobijedio tremu pred nastup, jer se užasno boji javnog izvođenja, no uz pomoć nove djevojke, učiteljice u školi za djecu s posebnim potrebama nekako je uspio izaći na scenu i oboriti sve s nogu.

Još nije prošlo ni polufinale, a već mu se proriče slava kakvu je ostvario Paul Potts, pobjednik iz 2007. godine koji je prodao prvi album u dva milijuna primjeraka i trenutno je na svjetskoj turneji.

Prije polufinala za dva tjedna, glavni su favoriti Susan Boyle i Jamie, ali za vratom im puše četa odvažnih dvanaestogodišnjaka, Shaheen, Hollie i Callum.

04.05.2009. 11:51:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh