« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
7 GODINA NIJE DOVOLJNO

Tužiteljstvo traži veću kaznu za Zagorca

Od Vrhovnog suda traži se povećanje sedmogodišnje zatvorske kazne.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

MORH

,

Vrhovni sud

,

afera dragulji

,

Zagrebačko tužiteljstvo

,

povećanje kazne

Zagrebačko tužiteljstvo podnijelo je žalbu protiv nepravomoćne presude umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu (46) i zatražilo od Vrhovnog suda da bivšem pomoćniku ministra obrane poveća sedmogodišnju zatvorsku kaznu.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu zbog odluke suda o kaznenoj sankciji smatrajući da je okrivljenom trebala biti izrečena bezuvjetna zatvorska kazna u duljem trajanju, stoji u kratkoj obavijesti o podnošenju žalbe na prvostupanjsku presudu zagrebačkog Županijskog suda koji je početkom ožujka najodlikovanijeg hrvatskog generala osudio na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000. iz sefa Ministarstva obrane odnio torbe s draguljima.

Tužiteljstvo je odmah nakon presude najavilo žalbu, smatrajući da je kazna "preblaga", dok je obrana ustvrdila da je presuda, koju su nazvali sumrakom pravne države, donesena bez dokaza.

Uz zatvorsku kaznu sud je uvažio i zahtjev tužiteljstva da se Zagorcu oduzme imovina u vrijednosti pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji.

Očekuje se da će žalbu uskoro podnijeti i branitelj Vladimira Zagorca. (hina/metro-portal)

05.05.2009. 17:41:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh