« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
'GROUNDED EAGLE'

Turska se osvećuje Izraelu zbog 'Lijevanog olova'

Izraelci se žale da je zajednička vojna vježba otkazana zbog "pogoršanja odnosa između dvije države nakon operacija u Gazi"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Turska

,

Gaza

,

vojne vježbe

,

Anatolian Eagle

Vojne vježbe zračnih snaga koje su u ponedjeljak trebale početi u Turskoj uz sudjelovanje Izraela otkazane su zbog odluke Ankare da iz njih isključi židovsku državu, priopćila je u nedjelju izraelska vojska.

"Vježba pod nazivom 'Anatolian Eagle' koja se trebala održati u Turskoj od 12. do 23. listopada odgađa se do nove naredbe zbog odluke Turske da s popisa sudionika isključi Izrael", piše u priopćenju.

"Odluka je donešena nekoliko dana uoči održavanja vježbe koja se provodi periodično i omogućuje uvježbavanje snaga radi međunarodne zrakoplovne suradnje", dodaje vojska ne navodeći druge pojedinosti.

Izraelski vojni radio ustvrdio je da je to otkazivanje odraz pogoršanja izraelsko-turskih veza nakon izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze početkom godine.

Izraelski tisak piše da je otkazivanje povezano s odbijanjem Izraela da turskom ministru vanjskih poslova Ahmetu Davutogluu omogući dolazak u Pojas Gaze preko izraelskog graničnog prijelaza Erez kako bi razgovarao s čelnicima Hamasa. (hina/metro-portal)

11.10.2009. 23:25:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh