« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Turistički vlakić: za turiste ili izbore?

Prvi turistički vlakić koji će besplatno voziti centrom grada predstavljen na remizi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević / CROPIX)
Više o

turistički vlakić Zagreb

,

vlakić na jarunu

Sveprisutni Milan Bandić pojačava ritam, pa je tako uz potpisivanje sporazuma o proširenju parka Maksimir stigao i na predstavljanje prvog turističkog vlakića. Da li je vlakić baš prvi ostaje pitanje za diskusiju, jer su nebrojeni gosti grada do sada već provozali sebe, a i djecu, vlakićem koji je stajao na istom mjestu na Trgu bana Jelačića.

Novi, moderniji vlakić prima 60 putnika, a zadnji vagon prilagođen je potrebama osobama s invaliditetom, tj. putnicima u kolicima. Promotivna vožnja bila je od Remize do Trga, a u petak bi se trebao predstaviti još jedan, koji bi vozio uz Jarun. Bandić je vlakove proglasio poklonom Grada zagrebačkoj djeci.

U planu su još dva vlakića, od kojih se za jednoga zna da bi trebao voziti uz Bundek. Već se unaprijed mogu nazreti problemi u vožnji uz manje zagrebačko more, čija je staza za rolanje i vožnju bicikla i tako zagušena pješacima koji se najčešće ne obaziru na horizontalnu prometnu signalizaciju, tj. crtu na sredini staze i vrlo jasne znakove da se radi o stazi za sve osim hodanja.

Vlakić na struju, gotovo potpuno bešuman, imat će puno posla kako bi izbjegao rolere sa slušalicama koji pokušavaju naći malo mira u prirodi. (METRO)

31.07.2008. 19:32:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh