« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
RIJEČNO KINO NA LUFTIĆIMA

Turistička atrakcija na Korani

Hvalevrijedan projekt provest će se uz rijeku Koranu u Karlovcu i trajat će tri dana.

Foginovo kupalište na Korani
Foginovo kupalište na Korani (destinacije.com)
Više o

turistička atrakcija

,

riječno kino

,

rijeka Korana

Projekt "Riječno kino" diplomski je rad studentice produkcije Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Marije Ratković. Predstavljajući projekt, kazala je da mu je moto "Kino na svježem zraku i luftić za dvoje u mraku".

Od petka do nedjelje uz rijeku Koranu u Karlovcu održat će se trodnevni projekt "Riječno kino" u sklopu kojeg će posjetitelji sa zračnih madraca i četiristo stolica na Foginovu kupalištu moći pogledati tri filmske poslastice, prenosi Hina

Posjetiteljima će biti prikazana tri europska filma: u petak glazbeno-biografska melodrama za mlade "John Lennon - dečko koji ne obećava", u subotu akcijski triler "Pljačkaš", koji je pobijedio na prošlogodišnjem Zagreb film festivalu, a u nedjelju film "Ćaća" redatelja Dalibora Matanića i dobitnika triju zlatnih arena na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli.

Marija Ratković kazala je da je "Riječno kino" i svojevrstan pokusni projekt o kojem će ovisiti mogućnost da se sljedećih godina na glavnom gradskom kupalištu, koje ljeti posjeti oko tisuću ljudi na dan, svake večeri organiziraju filmski, kazališni i glazbeni programi.

Na karlovačku projekciju "Ćaće" doći će zlatnom arenom nagrađeni direktor fotografije Vanja Černjul i nagrađena glumica sporedne uloge Iva Mihalić te glavna glumica Judita Franković i producentica filma Ankica Jurić-Tilić.

Ostvarenje projekta omogućili su grad Karlovac, karlovački Kinoklub i tvrtka Turbing, a glavni sponzor je Karlovačka pivovara. Ljudmila Bratko-Gašpić, voditeljica korporativnih komunikacija, kazala je da se Karlovačka pivovara odlučila na sponzoriranje projekta jer je u njemu prepoznala ideju koja će obogatiti ljetni život Karlovčana.

25.07.2011. 14:37:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh