« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
FAZA TRANSPORTA

Turist otkrio stotine nečuvanih ruskih tenkova u šumi

POGLEDAJTE VIDEO: Želeći vidjeti jesu li tenkovi napušteni, turist ih je snimio mobitelom, a snimku je objavio na internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia - ilustracija)
Više o

Rusija

,

tenkovi

,

t80 tenk

Deseci jurišnih tenkova pronađeni su usred šume na Uralu, na što je vojska, našavši se u neprilici, izjavila da je riječ o njihovu privremenom stacioniranju, pišu u subotu ruska glasila.

Tenkove tipa T-80 kojih se broj procjenjuje od 100 do 200, po izvorima, primijetio je skijaš koji je prolazio kroz šumu, stotinjak kilometara od Ekaterinburga. Želeći vidjeti jesu li tenkovi napušteni, snimio ih je mobitelom, a snimku je objavio na internetu, prenosi u subotu više listova.

U razgovoru s novinarom dnevnika Tvoj denj, stanovnici su rekli da su tenkovi ondje ostavljeni još u studenome. "Poklopci na tenkovima bili su otvoreni i tko je htio mogao je slobodno ući", piše list. Nikakvih čuvara nije bilo u blizini, dodaje.

No kako tvrdi vojno zapovjedništvo regije Volga-Ural, nije posrijedi ništa neobično, tenkovi su jednostavno u fazi transporta.

"Vozila su u šumi od sredine siječnja. Nisu napuštena", rekao je glasnogovornik Dmitrij Burdakov za Tvoj Denj. Po njegovoj ocjeni, tenkovi će "sredinom ožujka" nastaviti put prema bazi za održavanje. Burdakov nije htio reći ništa više, budući da je riječ o vojnoj tajni.

27.02.2010. 14:01:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh