« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
MOKRI SNOVI

Trumpovih prvih sto dana ...

U maniri "ki bi da bi" Trump je opisao svojih prvih sto dana u Bijeloj kući i, mora se reći, bio bi stvarno i ozbiljno zaposlen čovjek

Trump ima ambiciozne planove
Trump ima ambiciozne planove (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

predsjednik SAD

Donald Trump je u subotu otkrio prve mjere koje bi poduzeo u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima, a njegov program bi predstavljao ozbiljan zaokret u odnosu na Obamino doba i omogućio bi, tvrdi milijarder, otvaranje 25 milijuna radnih mjesta u 10 godina

Trump je obećao 'isušiti močvaru u Washingtonu' i zamijeniti je 'novom vladom naroda, od naroda i za narod' oponašajući čuveni govor Abrahama Lincolna održanom 1863. u ovom povijesnom gradu, pozornici jedne od najvažnijih bitaka Građanskog rata. 

'Moj plan djelovanja za 100 dana za povrat snage Americi. To je ugovor između Donalda J. Trumpa i američkih birača i on vraća poštenje i odgovornost u Washington', rekao je.

U obnovi političke klase, republikanac želi uvesti ograničenje broja zastupničkih mandata u Kongresu. Na gospodarskom planu želi nove pregovore o Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA) i izlazak Sjedinjenih Država iz Transpacifičkog partnerstva (TPP).

Trump, tajkun nekretnina, također želi proširiti proizvodnju fosilne energije i ukinuti milijarde dolara isplata predviđenih za Ujedinjene narode u sklopu programa borbe protiv klimatskih promjena. On želi obustaviti imigraciju ljudi iz zemalja u kojima se ne mogu korektno provesti sigurnosne provjere i pokrenuti ekstremne kontrole na granicama, kao i izgradnju zida na granici s Meksikom.

Obećao je ukinuti zdravstveni sustav 'Obamacare' sadašnjeg predsjednika Baracka Obame i predviđa 1.000 milijardi dolara za infrastrukturu u sljedećih 10 godina. Trump također želi pojednostaviti porezni sustav, smanjiti poreze za srednju klasu za 35 posto i pojeftiniti troškove studiranja.

'Osmog studenoga će Amerikanci glasati za taj plan 100 dana za uspostavu blagostanja naše zemlje, osiguranja naših zajednica i porasta poštenja naše vlade. To je obećanje koje dajem i ako ćemo se pridržavati tog plana, imat ćemo vladu naroda, iz naroda, za narod', zaključio je.

24.10.2016. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh