« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
BIOETIČKI UTORAK

Tribina Gradovi od otpada i budućnost okoliša

Otpad je neminovna nuspojava svakog prostora obitavanja bivstvujućih, a posebice gradova koji predstavljaju svojevrsne epicentre globalnog onečišćenja

Što čeka gradove budućnosti
Što čeka gradove budućnosti (Arhiva)
Više o

tribina

,

Bioetički utorak

,

Gradovi od otpada i budućnost okoliša

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organiziraju tribinu Bioetičkog utorka na temu Gradovi od otpada i budućnost okoliša. Tribina će se održati u utorak, 24. siječnja 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Gostuju: dr. sc. Lidija Runko Lutenberger, doc. (Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Zagreb), dr. sc. Stanko Uršić, prof. (Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb), te Martina Kovačević, mag. agr. (Agronomski fakultet, Zagreb).

Otpad je neminovna nuspojava svakog prostora obitavanja bivstvujućih, a posebice gradova koji predstavljaju svojevrsne epicentre globalnog onečišćenja. Porast stanovništva i eksponencijalno povećanje oblika i količine zagađenja sve je teže pratiti, a svijest o krucijalnosti dotičnog problema gotovo je ništavna.

Stoga ćemo kroz ovu tribinu nastojati propitati granice podnošljivosti onečišćenja, kao i potencijalna rješenja za globalni problem otpada u vidu njegovog adekvatnog zbrinjavanja, razvrstavanja i preoblikovanja u bioenergiju, o čemu će nam podrobnije govoriti bioetički osviješteni gosti.

Moderatori tribine su Maja Vejić i Luka Janeš.  

18.01.2017. 16:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh