« Vic dana
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Tri plavuše kod sv. Petra

Što se dogodi kad sv. Petar odlučuje koja će plavuša u raj, a koja u pakao

Sveti Petar ima težak zadataka
Sveti Petar ima težak zadataka (Arhiva)
Više o

vic dana

,

vicevi o plavušama

,

najbolji vicevi

Tri plavuše dolaze nakon smrti pred Sv. Petra. On im kaže da će im otpustiti sve grijehe i pustiti ih u Raj, ako odgovore na samo jedno pitanje. Plavuše spremno pristaše, a sv. Petar priupita: "Recite mi, što je to Uskrs'"

Prva plavuša radosno poskoči: "Oh, to je bar lako. To je praznik u svibnju kad svi nose crvene karanfile i jedu grah po parkovima." "Krivo" - reče joj sv. Petar i pošalje je u pakao, a zatim priupita sljedeću: "Što je Uskrs?"

Druga plavuša odgovori:"Uskrs je praznik u prosincu, kad postavimo lijepo drvo u kući, okitimo ga i slavimo rođenje Isusa Krista." Sv. Petar je pogleda i odmahujući glavom u nevjerici pošalje je u pakao. Okrene se zadnjoj plavuši i nju upita: "Hajde, znaš li bar ti što je to Uskrs?"

Treća plavuša se nasmiješi samopouzdano i pogleda sv. Petra u oči:"Znam. Uskrs je kršćanski blagdan. Isusa su zarobili rimski vojnici nakon Posljednje večere, koju je imao s svojim učenicima. Rimljani su ga razapali, izboden je kopljem i natjerali su ga da nosi krunu od trnja. Sahranjen je u pećini, koja je zapečaćena velikim kamenom."

Sveti Petar začudi se njenom znanju, a zadnja plavuša nastavi: "Svake godine pomiče se kamen s ulaza pećine i Isus izlazi van....i, ako ugleda svoju sjenu na zimskom suncu, čeka nas još šest tjedana zime."

13.12.2011. 07:23:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    manjara
    13.12.2011. 07:57
    Nije sljedeču nego sljedeću ...
  2. avatar
    ja
    13.12.2011. 12:57
    Baš sam htjela to pripomenuti... i to nije jedina pravopisna pogreška... hajde, ovo je vic, ali svi su vam članci nepismeni. MOLIM VAS - zaposlite si lektora!!!!! Obzirom ih je puna burza, radit će i za bagatelu. Ili jednostavno sami provjeravajte u pravopisu sve što napišete. Ovo je žalosno. Žalosno. APELIRAM NA REDAKCIJU! I nije mi prvi put. Valjda će netko jednom i reagirati...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh