« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
STRVA

Tri osobe poginule u teškoj prometnoj nesreći na Pagu

Nesreća se dogodila noćas oko 2,30 sati na cesti između mjesta Gorica i Povljana, a skrivio ju je 22-godišnjak pod utjecajem alkohola

(Jure Mišković/Cropix)
Više o

prometna nesreća

,

nesreća Pag

,

cesta Gorica Povljana

Policijska uprava zadarska izvijestila je po završetku očevida teške prometne nesreće na Pagu kako je troje smrtno stradalih osoba u dobi od 24, 21 i 19 godine, svi iz mjesta Povljane, dok je teško ozlijeđena 19-godišnja osoba iz Rijeke te je hospitalizirana u Općoj bolnici u Zadru.

Teška prometna nesreća dogodila se rano jutros oko 2,30 sati na državnoj cesti 108, na otoku Pagu između mjesta Gorica i Povljana.

Vozač osobnog automobila je 22-godišnjak iz Povljane, a zadobio je lakše tjelesne ozljede.

PU zadarska navodi kako je u nesreći sudjelovalo osobno vozilo marke Citroen xantia, zadarskih registracijskih oznaka, u kojemu je bilo pet osoba. Njime je upravljao 22-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,85 promila.

Vozeći iz smjera Povljane prema Gorici, zbog neprilagođene brzine vozač je izgubio nadzor nad upravljačem, sletio vozilom izvan kolnika i više se puta prevrnuo.

Nakon dojave o prometnoj nesreći na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć.

Za to vrijeme 22-godišnji vozač sjeo je u službeno policijsko vozilo u kojemu je policijski službenik ostavio ključ u bravi, zbog žurnog postupanja prema unesrećenima, te se odvezao prema mjestu Povljana i iz obiteljske kuće uzeo očevu lovačku pušku, navodi policija.

Policijski službenici su ga ubrzo nakon toga zatekli na plaži u Povljani gdje je prijetio samoubojstvom. Ispalio je jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je policiji pušku, nakon čega je doveden u prostorije policije na kriminalističku obradu.

U dogovoru s nadležnim Državnim odvjetništvom protiv 22-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i oduzimanja tuđe pokretne stvari te će tijekom dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, izvijestila je PU zadarska.

Višesatni očevid na mjestu ove teške prometne nesreće na otoku Pagu obavljali su policijski službenik i istražni sudac Županijskog suda u Zadru, za vrijeme kojega je prometnica bila zatvorena za promet. (hina/metro-portal)

25.04.2010. 10:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh