« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRESTIŽNI CRTIĆI

Tri hrvatska animirana filma u konkurenciji Festivala u Annecyju

Uspješnice su "Moj put" Veljka Popovića, "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića, te u Studentskoj konkurenciji "Miramare", diplomski film Michaele Müller

(annecy.org)
Više o

Annecy

,

animirani film

,

Veljko Popović

,

Marko Meštrović

,

Michaela Müller

Tri hrvatska kratkometražna animirana filma ušla su u službeni program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, u Francuskoj priopćeno je iz Audiovizualnog centra.

To su film "Moj put" Veljka Popovića i "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića, a u Studentskoj konkurenciji sudjelovat će "Miramare", diplomski film Michaele Müller.

Autoru Veljku Popoviću ovo je drugi put da sudjeluje u konkurenciji festivala u Annecyju, na kojem je 2008. godine za svoj animirani prvijenac "Ona koja mjeri" nagrađen nagradom Međunarodnog udruženja filmskih kritičara (FIPRESCI).

Marko Meštrović prvi put sudjeluje u konkurenciji Annecyja iako su njegova prva dva filma koja su nastala u suradnji s autorom Davorom Međurečanom - Ciganjska (2004.) i Silencium (2006.), kao i njegov samostalni projekt Nota (2008). osvojili nekolicinu nagrada na međunarodnim festivalima.

Michaele Müller mlada je švicarska autorica čiji je diplomski film napravljen u sklopu studija animacije i novih medija na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

Pedeseto jubilarno izdanje festivala u Annecyju ove će se godine održati od 7. do 12. lipnja.

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju osnovan je 1960. godine i do danas je stekao status najpoznatijeg i najprestižnijeg svjetskog festivala animiranog filma, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 18:10:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh