« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZAGREB

Tri dojave o bombama u Zagrebu, sve su bile lažne

Policija je evakuirala tri zgrade u Zagrebu nakon što je zaprimila anonimne dojave o bombi

Fotografija vijesti
Više o

HZMO

,

Općinski sud u Zagrebu

,

dojava bomba

,

Općinski kazneni sud

,

bomba dojava

Dojave o postavljenim bombama na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj ulici i Općinskom kaznenom sudu u Ilici te Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Mihanovićevoj ulici bile su lažne, prenosi Hina.

Sve tri dojave upućene su telefonskim putem i iza svake je stajao muški glas, no u policiji za sada ne znaju tko stoji iza dojava i je li riječ o istoj osobi.

Dojave o bombama na Općinskom građanskom sudu u Vukovarskoj ulici i Općinskom kaznenom sudu u Ilici zaprimljene su nešto prije 11 sati u razmaku od 15-ak minuta, a potom je oko 11,40 sati dojavljeno i o eksplozivnoj napravi u HZMO-u.

U slučaju suda u Vukovarskoj dojavu je zaprimila policija, a u druga dva slučaja nepoznata osoba je nazvala centrale Općinskog kaznenog suda i HZMO-a.

Zbog dojava i protueksplozijskog pregleda sudovi i HZMO su bili evakuirani.

Lani je u Zagrebu bilo 50 anonimnih dojava od kojih se velik broj odnosio upravo na dva zagrebačka općinska suda. U pravilu dojavljivači ostaju neotkriveni, no krajem siječnja policija je uspjela uhvatiti 39-godišnjaka koji je lani četiri puta mobitelom anonimno dojavio da je postavljena bomba na Općinskom kaznenom sudu, na kojemu se protiv njega vodi postupak zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

 

08.03.2011. 13:05:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh