« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

Tri dobre navike koje vam baš trebaju

Trebali bismo raditi planove koji uključuju postepen rad na sebi, a s njima će s vremenom doći u brojne druge promjene koje si priželjkujemo

Razveselite sebe
Razveselite sebe (Arhiva)
Više o

dobre navike

Dobre navike ne dolaze preko noći, trebali bismo raditi planove koji uključuju postepen rad na sebi, a s njima će s vremenom doći u brojne druge promjene koje si priželjkujemo. 

Čitanje - ne postoji navika koje u naš život može unijeti više promjena nego čitanje. I tu nije riječ samo o tome da čitanje bogati naš rječnik i razvija naše kognitivne sposobnosti, nego nam omgućuje i ulazak u neki drugi svijet, nekoliko minuta dnevno samo za sebe, a upravo se u tim trenucima nerijetiko rađaju i velike ideje nadahnute pročitanim koje nam mogu promijeniti život.

Vi na prvom mjestu - da bismo bili uspješni i usrećivali druge oko sebe, najprije moramo staviti sebe na prvo mjesto. Kako nas drugi mogu voljeti ako ne volimo sami sebe? Koliko god to zvuči kao floskula iz otrcanih knjiga sa samopomoć, činjenica je da je riječ o nečemu što zaista ima velik učinak na nas i ljude koji nas okružuju.

Zahvalnost - ono što nedostaje mnogima od nas je osvješćivanje toga da moramo biti zahvalni za ono što imamo. Dakako, uvijek težimo boljem i većem, no ako ne priznajemo ono što smo već postigli i budemo zahvalni na tome, ne možemo očekivati da ćemo osjećati ponos i sreću jednom kada budemo dostigli stepenicu više. I tu nije riječ samo o karijernim uspjesima, nego i o međuljudskim odnosima koji se mogu rasplinuti u sekundi, o ljubavi, ali i o radu na samome sebi. Najlakši način kojim možemo pratiti koliko smo napredovali jest vođenje dnevnika zahvalnosti. Dovoljno je na kraju dana u njega upisati tri stvari na kojim smo danas zahvalni.

03.03.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh