« Nogomet
objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Trezeguet prestaje igrati za Tricolore

Francuski reprezentativni napadač, David Trezeguet (30), obznanio je u srijedu da više neće igrati za Tricolore.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Na prestanak igranja u nacionalnoj majici, u svakom slučaju preuranjeni, Juventusov se igrač, jamačno, odlučio pomalo razočaran što ga francuski izbornik Raymond Domenech nije uvrstio u izabranu vrstu za nedavno završeni Euro 2008.

Trezeguet je, od kraja neslavnog nastupa Francuza na tom natjecanju (ispali su u prvom krugu osvojivši samo bod iz tri nastupa u skupini) čekao da FNS obznani ostaje li Domenech i dalje izbornik ili će biti smijenjen, a kad se Domenech prošlog tjedna oglasio rekavši da će vjerojatno zadržati posao, David se požurio dati mu do znanja da s njim ne želi surađivati.

"Moj pogled na nogomet bitno se razlikuje od Domenechova, a ako on ostaje na izborničkoj funkciji ne želim igrati za Tricolore, jer se u njegovu koncepciju igre ne bih ni mogao ni htio uklopiti. Navijači su se izjasnili u moj prilog kad me izostavio iz reprezentacije za Euro 2008, a politika ga i dalje želi zadržati na funkciji. Kad je tako, zbogom.

Za mene je reprezentativno poglavlje završeno" - kazao je Trezeguet, kojega je Domenech od finala SP-a u Njemačkoj 2006. godine u kojemu je Italija trijumfirala nad Francuskom zahvaljujuć boljem izvođenju jedanaesteraca, samo 5 puta pozvao u reprezentativnu vrstu.

Usput rečno, Trezeguet, koji je dao zlatni gol, kojim je Francuska u finalu Eura 2000. pobijedila Italiju, zamjerio se Domenechu, jer je u spomenutom finalu SP-a 2006. propustio realizirati ključni jedanaesterac zahvaljujući čemu su Azzurri došli do trofeja. Za reprezentaciju Francuske Trezeguet je odigrao 71 utakmicu i postigao 34 gola. (HINA)

09.07.2008. 22:11:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh