« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
KOMPLIKACIJE

Trešnjevački seniori već devet mjeseci čekaju dozvolu Grada za postavljanje mozaika

Mozaik koji je nastao na radionici umjetnice Nikoline Manojlović Vračar u svibnju ove godine još uvijek nije postavljen u javnom prostoru, kako je bilo planirano

U Gradu ništa novo...
U Gradu ništa novo... (Nina Đurđević)
Više o

Mozaik

,

Trešnjevački seniori

Jučerašnjim predstavljanjem knjige i mozaika "Zreli za umjetnost" obilježen je završetak projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" koji provodi udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona zahvaljujući sufinanciranju Europske unije.

Projekt je pridonio poboljšanju kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci i šire kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavio bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Nažalost, mozaik koji je nastao na radionici umjetnice Nikoline Manojlović Vračar u svibnju ove godine još uvijek nije postavljen u javnom prostoru, kako je bilo planirano. K-zona je još krajem ožujka predala Gradu Zagrebu zahtjev za postavljanje mozaika na bočnoj fasadi zgrade u Ozaljskoj ulici 16, u kojoj je radionica i održana. Međutim, nakon prebacivanja odgovornosti s jednog gradskog ureda na drugi, s Grada na mjesni odbor i gradsku četvrt, odgovor još uvijek nije stigao niti ima naznaka da će stići.

"Smatramo da je devet mjeseci bilo i više nego dovoljno vremena da Grad Zagreb i gradonačelnik donosu odluku. Žao nam je da mozaik već mjesecima stoji u skladištu umjesto da bude izložen i da na taj način Grad prepozna kreativnost i potencijal osoba starije životne dobi, kojih je u Zagrebu sve više," izjavila je voditeljica projekta, Tihana Bertek.

Zbog velikih dimenzija mozaika (2,5x10) nema puno lokacija u gradu koje zadovoljavaju tehničke uvjete, no ako ste zainteresirani za to da ovaj prekrasni mozaik krasi vašu zgradu ili neku drugu površinu, ili ako imate prijedlog gdje bi se mozaik mogao postaviti, slobodno nam se javite putem Facebook stranice "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" ili emailom: tihana@voxfeminae.net

Projekt "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12.2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK.

17.12.2019. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh