« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
prijetnje

"Treba li ubiti Obamu?" na Facebooku

Anketu postavljenu u subotu zaposlenici Facebooka odmah su uklonili a američka tajna služba provodi istragu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

"Treba li ubiti Obamu?"

,

Facebook anketa

Američka Tajna služba istražuje anketu na socijalnoj mreži Facebook u kojoj se traži odgovor na krajnje nesocijalno pitanje - "Treba li ubiti Obamu?", izvješćuju u mediji u SAD-u. Anketa postavljena u subotu uklonjena je s Facebooka čim su njegovi zaposlenici postali svjesni njezinog postojanja.

- Uvredljiva anketa postavljena je na stranicu uz uporabu prijave treće strane, koja nije povezana sa samim Facebookom - rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Schnitt. Facebook je najavio da će surađivati u istrazi.

Edwin Donovan, glasnogovornik Tajne službe, kazao je da agencija poduzima "primjerene istražne korake" glede ankete, kao i u slučaju svake prijetnje životu predsjednika SAD-a.

U anketi je bilo postavljeno pitanje - "Treba li Obama biti ubijen?", uz moguće odgovore "ne, možda, da", te "da, ako mi ukine zdravstvenu skrb".

Strateg Demokratske stranke i suradnik TV mreže FOX News Bob Beckel kazao je da osobu odgovornu za anketu treba strogo sudski progoniti.

- To je vrsta smeća koja se generira iz krajnje desnice protiv Obame i prelazi svaku granicu. To treba zaustaviti. Nađite ga, sudite mu i strpajte ga u zatvor - rekao je Beckel u programu FOX Newsa.

U studenom 2008., prije Obamine uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima, dužnosnici Tajne službe odbili su govoriti o broju prijetnji koje je on primio, ali su kazali da su vidjeli više prijetnji njemu nego što ih je dobio ijedan drugi predsjednički kandidat. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 06:06:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh