« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana
STVARNO?

Treba li se tuširati svaki dan?

Ukoliko jutro ne možete započeti bez tuširanja, jer mislite da će svi oko vas osjetiti ako preskočite svoj jutarnji ritual, ne brinite, nije tako strašno

Nije problem ako se ne otuširate...
Nije problem ako se ne otuširate... (DeviantArt)
Više o

tuširanje

,

učestalost

Tuširanje je nekima jutarnji, a drugima večernji ritual, no kad se to propusti, obično se osjećamo prilično neugodno i mislimo da će svi oko nas to osjetiti i zamjeriti nam. Ali, ako poslušamo znanstvenike, tu problema - nema

Naime, jedan je stručnjak kazao kako je optimalna učestalost tuširanja oko dva puta tjedno. Elaine Larson, stručnjakinja za infektivne bolesti na prestižnom američkom Sveučilištu Columbia kazala je kako svakodnevno tuširanje i nije toliko dobro za vašu kožu.

'Ljudi misle da se tuširaju kako bi bili čišći, ali bakteriološki gledano to baš nije tako', kazala je Larson. Zapravo, što se češće tuširate, to koži možete prouzročiti više problema. Naime, prečestim tuširanjem možete ukloniti esencijalna ulja i povećati mogućnost infekcije, jer će bakterije lakše prodrijeti kroz pukotine u koži, piše Yahoo.

'Vaše je tijelo prirodno dobro podmazan stroj i nema ga potrebe svakodnevno prati', kazao je Brandon Mitchell, asistent dermatologije na Sveučilištu George Washington i složio se kako je tuširanje dvaput tjedno doista optimalno.

12.10.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh