« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
BIZNIS

Traže se radnici svih profila

Među pet najtraženijih zanimanja bili su prodavači, konobari, kuhari, skladištari i knjigovođe

Traže se razni profili radnika....
Traže se razni profili radnika.... (Arhiva)
Više o

posao

,

radna mjesta

,

traženje posla

Kako je istaknuto u objavi na internetskoj stranici EIZ-a, kao i ranijih godina, najveći doprinos godišnjem rastu potražnje imali su oglasi u kojima se traže radnici nižih kvalifikacija te oni sa srednjom stručnom spremom, dok je potražnja za zaposlenicima s visokom stručnom spremom doprinijela sa svega 2,4 postotna boda rastu ukupnog broja oglasa, koji je iznosio 12,1 posto.

Među pet najtraženijih zanimanja bili su prodavači, konobari, kuhari, skladištari i knjigovođe.

Pritom, najveći doprinos ukupnom godišnjem rastu potražnje za radom zabilježili su oglasi u kojima se traže prodavači, skladištari, knjigovođe, konobari, hotelijeri/ugostitelji i referenti, dok su se među vrlo rijetkim negativnim doprinosima pronašli programeri, građevinski radnici, stolari i zidari, naveli su iz EIZ-a.

U 2022. godini zabilježeno je i veće povećanje broja ugovora na određeno u odnosu na ugovore na neodređeno, što je dovelo do toga da je udio ugovora na određeno u godinu dana ostao gotovo nepromijenjen, s 46,2 smanjio se na 46,1 posto svih oglasa, ali je broj oglasa s ugovorima na neodređeno zabilježio smanjenje udjela na 43,7 posto ukupnih oglasa u usporedbi s 44 posto u 2021. godini, zamijetili su analitičari EIZ-a. 

05.01.2023. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh